Wat is een banker?

Wat is een banker?

Bij Systeemwedden verwerk je al snel een groot aantal weddenschappen in één spelformulier. Door bijvoorbeeld vijf of meer wedstrijden te selecteren neem je doubles, trebles en fourfolds op in je weddenschap. Je inleg neemt daarmee ook behoorlijk toe.

Dit kun je beperken door een Banker op te nemen in je weddenschap. Dit is een wedstrijd uit jouw selectie waarvan je bijna zeker weet dat je deze goed hebt. De Banker wordt daarna in iedere weddenschap gecombineerd. Hiermee beperk je de hoogte van je inleg. Het nadeel is wel dat alle weddenschappen fout zijn als de banker niet correct is.

Voorbeeld weddenschap met banker

Voorbeeld weddenschap met banker

In dit voorbeeld combineren we drie verschillende doubles in één weddenschap. Omdat we op drie verschillende doubles inzetten, is onze inleg voor deze weddenschap uiteindelijk €30. Hiermee maken we kans op €111,40. Dit zijn de combinaties die in jouw weddenschap voorkomen:

  • Athletic de Bilbao en Internazionale winnen
  • Athletic de Bilbao en Olympique Lyon winnen
  • Internazionale en Olympique Lyon winnen

voorbeeld banker

Omdat we eigenlijk alleen 'zeker' zijn van de winst van Internazionale, kiezen we die als banker. Deze wordt nu in elke weddenschap gecombineerd. Hiermee wordt de inleg ook verlaagd van €30 naar €20. Maar mocht Internazionale niet winnen, zijn wel alle weddenschappen fout. Dit zijn de combinaties die in onze weddenschap voorkomen:

  • Internazionale en Athletic de Bilbao winnen
  • Internazionale en Olympique Lyon winnen

voorbeeld banker